Showing: 1 - 1 of 1 RESULTS

De leider van dat orkest heette Robert en daar leidde hij de naam Bob van af. Deze speelde klarinet in de stijl van Benny Goodman, dus koos hij Benny als zijn achternaam.

In februari nam Bob Benny deel aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. In de finale won hij van zangeres Jo Leemans. Daar werd hij gedeeld zesde met zijn liedje "Hou toch van mij". Tot op heden is dat de hoogst behaalde positie voor een Vlaamse inzending bij het Eurovisie Songfestival. In de Vlaamse hitlijst haalde het nummer de vierde plaats. Twee jaar later wint Bob Een Huisje Bij De Zee - Will Tura - Terugblik (CD) weer de voorronde voor het songfestival, met het liedje "September, gouden roos".

Het nummer bereikt de derde plaats in de Vlaamse hitparade en zelfs in Nederland Een Huisje Bij De Zee - Will Tura - Terugblik (CD) het een klein hitje.

Het leverde hem een gouden plaat op. Mede door zijn bekendheid van het songfestival kreeg hij optredens in verschillende Europese landen. In Vlaanderen zelf speelde hij een rol in "My Fair Lady". Daarnaast heeft hij ook op cruiseschepen gewerkt.

Tot en met heeft Bob Benny in musicals gespeeld. In werd de inmiddels jarige artiest getroffen door een beroerte. Tevens maakte hij dat jaar bekend dat hij homoseksueel is. Op 23 april werd daarom in Antwerpen een benefietconcert voor hem georganiseerd, zodat hij zijn ziekenhuiskosten kon betalen. Het concert stond in het teken van componist Richards Rodgers. Het werd gepresenteerd door Jo de Poortere en er werden nummer van Rodgers gezongen door bekende Vlaamse musicalsterren. Het is soms aardig om te weten wie je blogje zoal bezoekt, hier de top 10 van de huidige bezoekers.

Ook even vertellen dat onze blog dagelijks over de unieke bezoekers telt en onze webradio met alleen maar Vlaamse artiesten dagelijks een gemiddelde telt van meer dan luisteraars. Boemelpotpourri Bij ons, bij ons daar kunt g'u amuseren Bij ons, bij ons daar moet g'u niet generen Bij ons, bij ons is 't alle dagen feest omdat we drinken Een Huisje Bij De Zee - Will Tura - Terugblik (CD) ter meest Bij ons, bij ons.

O, wat heb ik dorst O, wat heb ik dorst O, wat heb ik dorst 'k Heb 'nen haring g'eten 'k Had het moeten weten O, wat heb ik dorst O, wat heb ik dorst O, wat heb ik dorst hij was zo zout als brak en 'k drink 'n stuk in mijne frak. O, bier, bier, bier dat groeit niet aan de bomen O, bier, bier, bier dat komt niet uit de grond O, bier, bier, bier dat geeft u heel schoon dromen O, bier, bier, bier Maakt zieke mensen weer gezond. As ge drinkt dan is het hier 'nen hemel en drinkt ge niet dan leefde 'lijk 'ne kemel Als Een Huisje Bij De Zee - Will Tura - Terugblik (CD) drinkt dan is het heel plezant en drinkt ge niet dan vindt ge alles ambetant.

Blog tegen de regels? Meld het ons! Louis Mestdagh - de troubadour die voor de liefde koos. Pater Mestdagh op Pinksterzondag 27 mei op 90 jarige leeftijd overleden. De Lustige Krekels. Pieter van Banden. Bobbejaan Schoepen. Yvonne Verbeeck. La Esterella. Will Ferdy. Nog net voor Stafke Fabri - Karsmis in Antwarepe. Jukebox eindelijk terug op dreef. Ondanks probleempjes hier de luistercijfers november. Lou Bandy - Refrein 'k Heb een heele beste vrind Die de zon innig bemint Maar zich opwindt als een kind Als je de zon niet prachtig vindt Schaduw brengt hem van de wijs Zon zegt hij, tot elke prijs Daarom zingt ie in het gasthuis Met z'n hoofd tusschen het ijs Refrein.

Jaak De Voght. Guido Depraetere 59 overleden. Rudi Carrell overleden. Een arts sprak echter zijn mond voorbij tegenover de Duitse pers dat Carrell al afgelopen vrijdag overleden was. In februari werd Carrell voor zijn levenswerk onderscheiden met de Gouden Camera, de hoogste onderscheiding van de Duitse media. In was hij vanwege zijn bijdrage aan de Nederlands-Duitse betrekkingen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Carrell en zijn familie werkten uitgebreid aan het boek mee. De vrijdag overleden Rudi Carrell hield er al maanden rekening mee dat hij niet lang meer te leven had. In verschillende interviews vertelde hij de afgelopen tijd dat zijn artsen hem nog maar een korte periode te leven hadden gegeven. Vorig jaar werd longkanker geconstateerd bij de rasentertainer, die een cultstatus genoot in Duitsland. Hij zei door zijn naderende dood vooral te beseffen dat hij een goed leven heeft gehad.

Rudolf Wijbrand Kesselaar werd op 19 december geboren in Alkmaar als telg uit een showbizzfamilie. Rudi kwam in de showbusiness terecht toen hij zijn vader in verving tijdens een optreden voor ambtenaren in Arnhem. Twee jaar later was hij elke week te horen in het Avro-radioprogramma 'De bonte dinsdag avondtrein'. In kreeg hij bij de Vara zijn eigen tv-show, de 'Rudi Carrell show'. Vooral zijn optreden als bewoner van een onbewoond eiland met een aapje en een zeemeermin Een Huisje Bij De Zee - Will Tura - Terugblik (CD) hij het publiek te beroeren.

In deed Carrell met het lied 'Wat een geluk' mee aan het Eurovisie Songfestival. Hij werd laatste. Toen Radio Bremen in interesse toonde, ging hij ook in Duitsland aan de slag. In de jaren zeventig kwam er een Duitse versie van de 'Rudi Carrell Show', waarmee hij in de Zilveren Roos van Montreux had gewonnen.

In was Carrell het brandpunt van een internationale rel. In een sketch van zijn Duitse show werd een nep-ayatollah Khomeini met bh's en slipjes bekogeld. Carrell werd gedwongen publiekelijk zijn excuses te maken tegenover het Iraanse volk. Jarenlang was hij in een juridisch gevecht verwikkeld met de familie van zijn overleden minnares.

Die ging over geld dat hij op haar rekening had gestort. Vorig jaar bepaalde de rechter dat Carrell het geld niet terugkreeg. In hetzelfde jaar werd bij hem longkanker geconstateerd. De laatste jaren van zijn leven waren voor Carrell echter ook oogsttijd. In werd hij vanwege zijn bijdrage aan de Nederlands-Duitse betrekkingen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw benoemd.

In februari werd hij voor zijn levenswerk onderscheiden met de Gouden Een Huisje Bij De Zee - Will Tura - Terugblik (CD), de hoogste onderscheiding van de Duitse media. Norbert en Luc Van Hoesselt. Louis Davids - boek teksten. Voor me ligt een boek over "De Mooiste liedjes" van Louis Davids uit het voorjaar van Vermits Louis Nederlander was laat ik het over aan de Nederlanders om te oordelen wie de grootste revue-artiest was in de beginjaren van radio en plaat.

Naar mijn mening zal Louis daar zeker een ereplaats innemen en zelfs op het verhoogje van een van de drie plaats vatten.

Aan hem en muzikaal Nederland deze uitgebreide biografie en enkele foto's uit het boek. Louis Davids werd geboren op 19 december te Rotterdam en stierf op 1 juli in Amsterdam.

Zijn beroep was cabaretier en revue-artiest. Zijn ouders waren kermisgasten, zoals men dat vroeger hette, Dat betekende dat zij in ons land kermissen afreisden, om daar op te treden, wat zij oa deden met komische duetten.

Het hele gezin Davids zat in het kermisvak. Het gezin telde voorts twee dochters, Rika en Heintje en tenslotte nog een zoon, Hakkie. Hakkie begeleidde zijn familie op de piano.

Later bracht hij het tot kapelmeester. Rika en Heintje komen nog ter sprake. Davids wordt de vertolker van de gevoelens van de kleine burger genoemd. Men heeft wel gemerkt dat het feit dat hij Rotterdammer van geboorte was, niet heeft verhinderd dat hij zeer Amsterdamse liedjes zong. Dwz liedjes waarin de typisch Amsterdamse volksaard tot uiting komt. De banaliteit die dat met zich mee schijnt te brengen, werd gecompenseerd door de vaak briljante woordvondsten en -spelingen, volgens de Grote Winkler Prins althans.

Davids verkreeg de meeste bekendheid als liedjeszanger, al schreef hij ook revues, was hij een poos directeur van het Casino in Rotterdam, bestuurde hij enige tijd het Kurhauscabaret in Scheveningen, leverde hij bijdragen voor het volkstoneel van Herman Bouber en trad hij op in films, toneelstukken en operettes. Tot zover de nuchtere feiten. We zullen trachten nu wat meer achtergrondinformatie te verschaffen. Zoals gezegd kan men de activiteiten van Davids in periodes onderverdelen.

In die jaren treedt Davids namelijk ook wel op met zijn zusters Rika en Heintje. Zowel Een reisje langs de Rijn als Zandvoort bij de zee werden gekocht op buitenlandse liedjesbeurzen. Je kunt dit de revuetijd van Davids noemen. Voor diens gezelschap leverde Davids zijn eerste teksten en wel voor de revue "Koning 'k Zie-zo-wat", geschreven nadat Van Haarlem in Davids had meegenomen naar Londen om er inspiratie op te doen.

Louis en Rika vervullen de hoofdrollen en maken naam. In bevindt Davids zich in een ander revue-gezelschap, nl dat van Henri ter Hall, volgens Heintje Davids de grappigste man van Nederland, iemand die de mensen "chic" kon laten lachen.

Rika trouwt met een Engelse goochelaar en verdwijnt naar Engeland. Louis vormt dan met Heintje een duo en ook dat wordt een succes, iets wat hij aanvankelijk niet voor mogelijk had gehouden. Het gaat zelfs zo goed dat zij worden uitgenodigd naar Duitsland te komen, waar zij optreden in Leipzig, Keulen en Berlijn.

Geen gemakkelijke opgave voor mensen die noch Duits, noch Engels spreken. We zijn nu in het jaar De tijd van "He, she and the piano". Huisje 'La Clape' ligt tegenover natuurgebied La Clape, op 2 minuten lopen vanaf de lagune en op 15 minuten lopen vanaf het strand. Het huisje is in volledig gerenoveerd met nieuwe keuken, nieuwe badkamer en stijlvolle inrichting. Beertje Anders De beertjes zijn aan het spelen in het bos.

Beertje Bruin zegt: We spelen piraatje en ik ben de hoofdman, want ik heb het bedacht. De beren vinden het allemaal goed. Beertje Bril loopt ook. Liturgie Kinderkerstfeest Het licht van de wereld 24 december Met medewerking van de samenspelgroep van Ons genoegen en Kindercantorij Parels.

Bij binnenkomst speelt de samenspelgroep van Ons genoegen. Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 1. Gaat tot Zijn. Naar dat eiland in die blauwe zee. Voor een week, of voor een jaar of twee. Geen Parijs of. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt, mmv Wonderwijs De kaarsen worden aangestoken stilte voor persoonlijke bezinning Intochtslied: 1, 2 en 5 Rond. Blijdschap na verdriet Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 7 mei om Biersteker J.

Juffer Frank. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren. Zegenen van de Materniteit Woensdag 27 februari Wie niet in een kind het Wonder ziet die snapt het hele liedje niet Toon Hermans Zie iets nieuws zal Ik maken Blijf niet staren op wat vroeger was.

Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden. Liedjes eerste communie Nr. Boek vol gebedjes Danken en bidden Goede God Met mijn handen samen en mijn ogen dicht kom ik met U praten Vader van het licht. Ik wil U bedanken, ook voor deze dag. Wilt U voor mij zorgen dat ik groeien.

Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij. Liturgie zondag Meijer - belijdenisdienst Thema: een leven dat van liefde overloopt Belijdenis van afhankelijkheid Vredegroet van God Zingen: Opwekking Gebed Getuigenis. Gebedsviering 29 januari m.

Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het. Liturgie van de v r t p i n t Ballast of bagage? Met medewerking van de overstappers Mar van der Veer, orgel en piano Ds. Voorganger Organist Koor : Ds. Inloggen Registratie. Moa Ven Toh! Maat: px. Weergave met pagina beginnen:. Download "Themalijst. Openbare Bibliotheek Kortrijk". Klaas de Meyer 5 jaren geleden Aantal bezoeken:.

Vergelijkbare documenten. Liturgie 7 mei Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Uw naam is Ik ben en Ik zal Nadere informatie.

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari Thema: ik wens jou Jeugddienst zondagmorgen 15 januari Thema: ik wens jou Zingen: Opw: Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, grote koning. Heer, U bent Nadere informatie. Make Some Nadere informatie. Afwisselend Nadere informatie. Orde van dienst 11 oktoberuur kerkschooldienst. Thema: De wereld in!

Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Zondag 16 februari Adriaan Stuij Welkom - Nadere informatie. Blom - Nadere informatie. Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen Nadere informatie.

Als de zomer weer voorbij zal zijn met Triggerfinger. Hoop doet leven met Slongs. Jaar Album Label Jaar Album Label Opmerkingen De mooiste droom met The London Philharmonic Orchestra. Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed. Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien?

Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers. Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties. Navigatiemenu Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden. Naamruimten Pagina Overleg.

Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis weergeven. Hulpmiddelen Verwijzingen naar deze pagina Verwante wijzigingen Speciale pagina's Printvriendelijke versie Permanente koppeling Paginagegevens. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 9 jun om


Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd - Delicate Sound Of Thunder (CD, Album), Fukem All (Driveby Mix) - Various - Hardcore Generation 97 - Top 100 (CD), Baalnk - Luke Abbott - Holkham Drones (CD, Album), Irreversible - Donnie Propa And Cappo - The Skillsmen Mixtape (CDr), Sky Time - Various - Sunset Live : Official Selection Album, Love & Unity (CD), Sechts Leut A So Wars Anno Dreißig - Various - Heimat Deine Sterne (Vinyl, LP, Album), Nanoo (2) - Wendigo (File, MP3), The Other Side - 88 Ultra - Sirens (Vinyl, LP, Album), Doctor Doctor - UFO (5) - Lights Out In Tokyo - Live (DVD), Genoni - David Mercy - David Mercy (CD, Album), Qtre 3 - Reformed Faction - Mikrocomposer Series (CD)